Församlingsbrev

Observera

Denna text publicerades första gången den 6 april 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

”Tappa inte hoppet”

Kära församling!
Påsken i år är speciellt. Vi kan inte fira påskgudstjänst tillsammans i vår vackra kyrka, men den goda nyheten är att Jesus stiger upp från döden. Med sin död och uppståndelse gav Han oss liv. Efter korset kommer uppståndelse och efter varje svårighet kommer glädje.

Tappa inte hoppet!

Vi tappar hoppet på grund av vår mänskliga orolighet, men vi behöver vara tålmodiga och håll fast vid tro. Guds löfte finns kvar och Han är alltid trofast.

”Jesus sade … Allt är möjligt för den som tror.” (Mark 9:23)

“För ingenting är omöjligt för Gud” (Luk 1:27)

”Allt förmår jag i Kristus som ger mig kraft” (Fil 4:13)

Jag vill berätta lite om judiska folket i (2Mose 14). När de var på väg i öknen till det lovande landet, dök det upp fler svårigheter och de tappade hoppet om Gud!

Utifrån detta en kort bibelberättelse där vill jag fokusera på tre viktiga händelser: det judiska folket hopp, Moses tro samt hantering av kristid!

Det judiska folket var instängda mellan två sidor med det röda havet framför sig och Egypterna bakom sig. Moses som var en Gudsman och trofast, samlade folket och sade: ”Var inte rädda! … Herren ska strida för er, och ni ska hålla er stilla” (2Mose 14:13a,14)

”Då räckte Moses ut handen över havet, och mot morgonen återvände vattnet till sin vanliga plats. Egyptierna flydde men möttes av det, och Herren strödde ut dem mitt i havet”. (2Mose 14:27)

Skänk en tanke till (1) det judiska folket, (2) Moses samt (3) denna svåra tid som de har utsatt för.

Glöm ej Guds löften för dig och för oss alla. Ha tillit till honom ty Han är vår frälsare som har besegrat döden och uppstått.

Vi är Guds barn ”Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. ” (Jer 1:5a)

”GUD ÄR MED OSS”

Jag avslutar med Psaltaren 121:

Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord.
Han låter inte din fot slinta, han vakar ständigt över dina steg.
Han sover aldrig, han vakar ständigt, han som beskyddar Israel. AMEN

Pålysningar:
Vi vill ta vårt ansvar att hindra spridning av coronavirus. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför uppmanar vi dig som är 70+ eller i annan riskgrupp att stanna hemma. Även dig med symtom enligt Folkhälsomyndigheten. Vi uppmanar att följa rekommendationer för social kontakt.

1. Skärtorsdag, långfredag och påskgudstjänst kommer vi ha på Facebook.

2. Från och med 14 april till och med 28 maj är kyrkan öppet varje tisdag, onsdag torsdag mellan 10.00-12.00 där du har möjlighet att tända ett ljus och be. Klockan 11:40-12:00 sänder vi andakt live på Facebook. Jag finns alltid på mobilen mellan kl13.00-17.00, ring när du vill!

3. Följ oss på Facebook och hemsidan: facebook.com/Rodenkyrkan & www.rodenkyrkan.se

Hälsning från George Youssef
pastor och församlingsföreståndare