Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
29 juni, 2018 19:30

MusikCafé

Om POEME

POEME spelar melodisk, lyrisk jazz med stor dynamik. EvaMarie Agnelid och Peter Schyborger som utgör kärnan i POEME har länge arbetat med mötet mellan poesi och musik. Denna kväll gästar de Rodenkyrkans kafé tillsammans med Joakim Milder och Filip Augustson. Vakna likaväl som drömska melodier och gränslösa improvisationer utlovas under kvällen.

EvaMarie Agnelid – Sång

Peter Schyborger – Piano

Joakim Milder – Sax

Filip Augustson – Kontrabas
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Om Musikerna

EvaMarie Agnelid 
Sångerska, verksam inom jazz men också med olika körer. Arbetar som körledare och kyrkomusiker. Hon har också bl.a. samarbetat med jazzpianisten Anders Persson från Göteborg.

Peter Schyborger
Pianist, och kompositör till stora delar av musiken som Poeme spelar. Arbetar till vardags som lärare och studierektor på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Joakim Milder 
Saxofonist, kompositör och arrangör. En av landets främsta saxofonister som samarbetat och spelat med många av de stora. Professor i improvisation vid Kungl. Musikhögskolan.
Joakim är även konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band.

Filip Augustson
En av landets flitigt anlitade kontrabasister. Filip spelar med ett antal svenska jazzgrupper, t.ex. Mats Öberg Trio, Monica Borrfors Quartet, Örjan Hultén-Orion, Ann Blom Quartet och Sven Berggrens ROOM 8. Han driver också sin egen grupp Viva Black.